Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина закликає до дій щодо Сирії


Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу закликав сьогодні створити міжнародний план конкретних дій із метою зупинити «людську трагедію» в Сирії. «Самих лише закликів не досить», – наголосив він, перебуваючи в Відні.

Тим часом у Сирії, за повідомленнями опозиційних активістів, сьогодні тривали сутички урядових військ із опозицією в різних містах країни попри вчорашній заклик Ради безпеки ООН зупинити бойові дії й почати переговори між сторонами.

За словами опозиції, війська продовжували обстріл із танків міста Хама в центрі країни після боїв у ньому.

Водночас у Європейському Союзі повідомляють, що міністри закордонних справ країн-членів мали б завтра запровадити заборону на в’їзд і заморожування активів для президента Сирії Башара аль-Асада та його дружини й інших членів його родини.

Раніше ЄС уже накладав на владу Сирії кілька пакетів санкцій, зокрема, й щодо урядовців, яких вважають відповідальними за насильство, але самого Асада й його найближчого оточення в списках санкцій досі не було.

За оцінками ООН, протягом року від початку протестів у Сирії проти авторитарної влади країни загинули понад вісім тисяч людей.
XS
SM
MD
LG