Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко змушений стати міністром? (Огляд преси)


Чому фермери бояться продажу землі та які галузі найбільше постраждали внаслідок холодної зими?
Чому фермери бояться продажу землі та які галузі найбільше постраждали внаслідок холодної зими?
Київ – Сьогодні Петро Порошенко таки стане міністром економіки. Це газеті «Сегодня» підтвердили і в оточенні Порошенка і на Банковій. Видання зауважує, що міністром Петро Олексійович стає не з доброї волі. Оскільки Президент уже оголосив, що хоче його бачити на чолі Мінекономіки, відмовлятися «самому» якось необачно. Бо можна опинитися серед недругів влади, що людині з серйозним бізнесом зовсім не потрібно. Тому згоду він дав, але приготував запасний аеродром, яким для Порошенка стане депутатський мандат. Тобто, міністром він стане лише на п’ять місяців – до початку виборної кампанії. Утім, тут також можливі різні варіанти. Про них «Сегодня» розповідає в статті «Порошенко таки стане міністром».

Керівники дрібних і середніх фермерських господарств не вірять у добрі наміри держави щодо скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, стверджує газета «День». Найбільше їх лякають латифундисти і рейдери. Мовляв, розпаювання за схемою «шахової дошки», якою сьогодні «нарізана» карта українських чорноземів, робить «рекетирам» величезну послугу. Шахраї легко зможуть шантажувати фермера, викупивши в селянина пай посеред орендованих господарством земель. Натомість латифундисти, на думку фермерів, якщо держава законодавчо не обмежить їх апетити, знищать дрібні господарства і більше того – «умертвлять» українське село. Заголовок статті «Земельна реформа. Очима практиків».

Через надзвичайно холодний останній місяць зими постраждали практично всі види виробничої діяльності. Експерти «Ізвєстій в Україні» зафіксували спад активності у нафтопереробці, будівництві і навіть на виробництві автомобілів. Видання стверджує, що сувора зима ледь не спричинила крах української економіки. Єдина сфера, яка збагатилась завдяки морозам, – виробництво і розподіл електроенергії та газу. Стаття називається «Глибока заморозка».

Всупереч численним програмам розвитку, малі і середні міста України не виходять з депресивного стану. Причина – відсутність реального стратегічного планування і неефективне вкладення бюджетних коштів. Як стверджує експерт тижневика «Влада грошей», навіть якщо вирішити всі інженерні і соціальні питання в депресивних районах, а не забезпечити робочих місць, люди там не лишатимуться. Відтак, виходить, що мільйони вкладені в ці об’єкти, викидаються на вітер.Про це йдеться в публікації «Глибока депресія».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG