Доступність посилання

ТОП новини

Лавринович: Страсбурзький суд поінформований про відмови Тимошенко від лікування


Олександр Лавринович
Олександр Лавринович
Міністр юстиції України Олександр Лавринович заявляє, що Європейський суд з прав людини поінформований про відмову екс-прем'єра Юлії Тимошенко розпочати лікування, рекомендоване іноземними лікарями.

«Ці регулярні відмови задокументовано і 20 березня 2012 року направлено до Європейського суду з прав людини», – сказав він на пленарному засіданні Верховної Ради у п'ятницю під час години запитань до уряду.

Лавринович зазначив, що, згідно з інформацією Державної пенітенціарної служби, Качанівська колонія, в якій перебуває Тимошенко, «має все необхідне обладнання, ліки, фахівців із цивільних клінік для виконання восьми етапів плану лікування». За словами міністра юстиції, лише два пункти з 10 цього плану потребують надання медичної допомоги в спеціалізованих медзакладах.

Державна пенітенціарна служба України повідомила сьогодні, що в четвер харківські лікарі знову запропонували екс-прем'єру Юлії Тимошенко, яку утримують у Качанівській колонії, пройти курс терапевтичного лікування та комплекс реабілітаційно-оздоровчих процедур, від чого Тимошенко відмовилася в п'ятницю.

«Тимошенко знову відмовилася підписати запропоновану згоду (Інформована згода пацієнта на медичне втручання) і почати заплановане лікування. Лікарі МОЗ у присутності начальника медико-санітарної частини Качанівської виправної колонії вкотре звернули увагу Тимошенко на наявність медичних показань для проходження призначеного лікування висококваліфікованими (зокрема і німецькими) лікарями і забезпеченість установи необхідним медичним обладнанням та медпрепаратами», – наголошує пенітенціарна служба.

У повідомленні служби також зазначається, що за період перебування в установах пенітенціарного відомства Тимошенко понад 50 разів відмовлялася від медоглядів, інструментальних та лабораторних досліджень, а також протягом лютого-березня три рази відмовлялася від лікування.

Раніше Європейський суд з прав людини закликав українську владу забезпечити належну медичну допомогу Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG