Доступність посилання

ТОП новини

Досудове слідство у справі майора Мельниченка зупинене – голова СБУ


Служба безпеки України тимчасово зупинила розслідування кримінальної справи стосовно колишнього співробітника Управління державної охорони Миколи Мельниченка у зв’язку з тим, що не встановлене місце його перебування, заявив голова Служби безпеки України Ігор Калінін в оприлюдненому в суботу інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Це слідство поновлять після того, як правоохоронні органи іноземних держав, де Мельниченко може переховуватися, затримають і видадуть його, додав Калінін.

Він нагадав, що у вересні минулого року в рамках кримінальної справи Мельниченка оголосили в розшук за звинуваченням у розголошенні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень. Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про обрання Мельниченкові запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Коментуючи офіційну інформацію Генеральної прокуратури України про те, що Мельниченко перебуває в Ізраїлі і ця країна не погоджується на його видачу, голова СБУ нагадав, що Україна не має з Ізраїлем двосторонньої угоди про екстрадицію, і саме тому колишній співробітник УДО, «найімовірніше, там і перебуває».

Минулого року суд визнав законною постанову Генеральної прокуратури 2001 року про порушення проти Миколи Мельниченка кримінальної справи за звинуваченнями в розголошенні державної таємниці, перевищенні влади або службових повноважень та підробці документів. Перед тим так само було визнано незаконним закриття цієї справи 2005 року. Мельниченко був оголошений у розшук, суд видав санкцію на його арешт.

2000 року Микола Мельниченко ще як майор Управління держохорони, як заявляють, робив аудіозаписи в робочому кабінеті тодішнього Президента Леоніда Кучми, які мали б викривати низку злочинів чи зловживань.
XS
SM
MD
LG