Доступність посилання

ТОП новини

У Сеулі зустрілися лідери США і Пакистану


Юсаф Раза Ґілані й Барак Обама під час зустрічі у Сеулі
Юсаф Раза Ґілані й Барак Обама під час зустрічі у Сеулі
Президент США Барак Обама зустрівся з прем’єр-міністром Пакистану Юсафом Разою Ґілані. Зустріч відбулася у кулуарах саміту з питань ядерної безпеки, який триває у Сеулі.

Переговори між американською і пакистанською сторонами у столиці Південної Кореї стали першою серйозною зустріччю керівництва цих країн після того, як минулого року у Пакистані американські військові вбили лідера «Аль-Каїди» Усаму бін Ладена. Пакистан тоді назвав операцію США на своїй території порушенням суверенітету.

Американсько-пакистанські відносини ще більше погіршилися після загибелі у листопаді минулого року 24 пакистанських військових внаслідок помилкового авіаудару американських військ у складі Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані по прикордонному блокпосту пакистанських військ. Цей інцидент призвів до хвилі антиамериканських протестів у Пакистані.

Перед зустріччю із Ґілані у Сеулі Обама висловив сподівання, що відносини між США і Пакистаном надалі будуватимуться на розумінні того, що продовження боротьби проти бойовиків у пакистансько-афганській прикордонній зоні є необхідним.
XS
SM
MD
LG