Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не можна вивезти на лікування за кордон без зміни низки законів – ДПтС


Державна пенітенціарна служба України заявляє, що колишнього прем’єра Юлію Тимошенко неможливо відправити на лікування за кордон без внесення змін до чинного законодавства.

Як наголосив журналістам начальник управління охорони здоров’я та медико-санітарного забезпечення Державної пенітенціарної служби Євген Поляков, «напевно, це буде безпрецедентно, тому що ніхто не приїжджає лікуватися у нас з ув’язнених інших країн». «Як і наші в’язні не їздять за кордон. Якщо лише законодавство поміняти», – сказав він.

Розповідаючи про самопочуття Тимошенко, Євген Поляков зазначив, що вона самостійно пересувається за допомогою ходунків в межах своєї палати. Загалом, за словами представника Державної пенітенціарної служби, останнім часом Юлія Тимошенко рухається набагато більше.

«Юлія Володимирівна самостійно пересувається за допомогою ходунків, цього ніхто не приховує, в межах палати, де вона перебуває. Руховий режим у неї значно збільшився», – додав він.

Євген Поляков також зазначив, що, згідно з висновком міжнародної медичної групи, Юлії Тимошенко призначено цілий комплекс лікувальних процедур і лише одну з них не можна виконати на території колонії. Для проходження цієї процедури, додав він, ув’язненій запропонували список медустанов Харкова.
XS
SM
MD
LG