Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Британії: соратників Асада не пустять на Ігри-2012


Десятки урядовців влади авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада, на яких накладені санкції, включно з заборонами на в’їзд до країн ЄС, не будуть допущені й на літні Олімпійські ігри, які відбудуться цього року в Лондоні, заявив у середу прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон.

Водночас сирійським спортсменам, наголосив він, ніяких перешкод не буде, бо спортсмени не мають потерпати через «гріхи режиму».

Сирійська олімпійська команда нині складається з групи плавців і легкоатлетів, теоретичний шанс на кваліфікацію до участі в Олімпійських іграх має і футбольна збірна Сирії.

Європейський Союз наклав санкції вже на 127 осіб і 41 організацію, пов’язані з владою Сирії, серед яких заборона на в’їзд до ЄС чи замороження активів на території ЄС, через їхню, як вважають, причетність до жорстокого придушення сирійською владою виступів опозиції.

За останніми оцінками ООН, у перебігу протестів проти авторитарної влади Сирії та їхнього придушення, які тривають уже рік, у країні загинули понад дев’ять тисяч людей.
XS
SM
MD
LG