Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Україна повинна скоротити споживання природного газу


Україна повинна скоротити споживання природного газу. Про це в інтерв’ю американському виданню The Wall Street Journal заявив Президент України Віктор Янукович.

Зокрема, у відповідь на запитання, як він оцінює на цей момент перебіг газових переговорів із Росією, Віктор Янукович зазначив: «Україна платить найвищу у Європі ціну за газ, і ця ціна є необґрунтованою. Переговори з Росією, які затягнулися на два роки, досі безрезультатні. Україна має скоротити споживання природного газу. Цей висновок – прямий результат цих переговорів».

За словами глави держави, у майбутньому Україна «слідуватиме шляхом скорочення». «Ми розпочнемо заміну природного газу вугіллям завдяки використанню спеціальних технологій. І, звісно, ми шукатимемо альтернативні джерела газу, дешевшого газу, ми нарощуватимемо внутрішнє виробництво газу», – наголосив Віктор Янукович і додав: «Із цієї причини нам потрібні інвестиції. І, звісно, ми будемо шукати способи диверсифікувати поставки газу. Водночас ми поки не втрачаємо надію, що переговори з Росією таки матимуть хороший результат».
XS
SM
MD
LG