Доступність посилання

ТОП новини

МВС: більшість із викритих міліцією корупціонерів – члени Партії регіонів


Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявляє, що найбільша кількість викритих міліцією корупціонерів є членами Партії регіонів. Про це він написав у своєму блозі на сайті МВС.

За даними міністра, минулого року до кримінальної відповідальності притягувалося 179 депутатів різних рівнів. Зокрема, у вчиненні злочинів викрито 85 депутатів від Партії регіонів, 40 – від БЮТ, 33 – від НУНС, 10 – від Комуністичної партії України, 7 – від Блоку Литвина, 3 – від партії «Сильна Україна» та 1 – від всеукраїнського об’єднання «Свобода».

«У цьому році до кримінальної відповідальності притягається 49 депутатів усіх рівнів та різної партійної приналежності: 30 депутатів – від Партії регіонів, 11 – від БЮТ, 5 – від НУНС, 1 – від Комуністичної партії України та 2 – від всеукраїнського об’єднання «Свобода». Серед них, зокрема, 5 депутатів міських рад, 10 депутатів райрад, 1 міський голова та 33 голови сільрад», – інформує Віталій Захарченко.

Міністр наголошує, що «у корупціонерів основна приналежність – це доступ до влади та фінансових ресурсів». «Вони діють незалежно від партійної або фракційної належності. Вони – «інтернаціональні»», – написав у блозі Захарченко.

«Таким чином, хочу ще раз підкреслити – правоохоронці не братимуть до уваги політичну приналежність того чи іншого виявленого корупціонера, а діятимуть відповідно до вимог чинного законодавства», – додав міністр.
XS
SM
MD
LG