Доступність посилання

ТОП новини

Термінал скрапленого газу коштуватиме Україні 846 мільйонів євро – Каськів


Вартість будівництва термінала з прийому скрапленого газу та його регазифікації (LNG-термінала), згідно з техніко-економічним обґрунтуванням, становить 846 мільйонів євро. Про це на презентації обґрунтування повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

За його словами, оптимальним місцем будівництва LNG-термінала, згідно з обґрунтуванням, є район міста Южне біля однойменного морського нафтового терміналу в Одесі. Прогнозована потужність терміналу становитиме 10 мільярдів кубометрів.

За словами Каськіва, термін будівництва становитиме 49 місяців, перші обсяги газу можна буде одержати вже в 2016 році. Окрім того, за попередніми розрахунками, період окупності проекту складе 9 років.

Владислав Каськів також зазначив, що фінансування будівництва LNG-термінала здійснюватиметься за наступним принципом: 30% від загальної вартості становитимуть кошти консорціуму, до якого увійде Україна, а 70% – за рахунок позикових коштів (кредитів, облігацій тощо). «Прямий фінансовий внесок держави становитиме 55 мільйонів євро», – додав Каськів.

30 січня компанія SOCOIN завершила розробку техніко-економічного обґрунтування національного проекту «LNG-термінал».

Україна добивається перегляду газових контрактів із Російською Федерацією. Київ зокрема називає нинішні ціни на газ необґрунтовано завищеними.
XS
SM
MD
LG