Доступність посилання

ТОП новини

Луценко не просить незалежних лікарів – пенітенціарна служба


Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не звертався до керівництва Київського слідчого ізолятора, в якому перебуває, з проханнями залучити до обстеження стану його здоров’я незалежних або іноземних лікарів, повідомила сьогодні Державна пенітенціарна служба.

За повідомленням, сьогодні Луценкові влаштували медичний огляд, за результатами якого стан його здоров’я визнали задовільним. Сам Луценко скарг на стан здоров’я не висловлював і так само не скаржився й на лікарів чи адміністрацію СІЗО.

Учора співдоповідачі Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи в справах України Марієтта де Пурбе-Лундін і Майліс Репс після зустрічі з Юрієм Луценком того ж дня в СІЗО повідомили, що колишній міністр «був дуже занепокоєний своїм здоров’ям і дуже хоче, щоб його обстежив лікар, якого б він вибрав сам – у першу чергу щоб зрозуміти, чи незалежний медик підтвердить ті діагнози лікарів СІЗО».

Про те, що Луценко звернувся до представників ПАРЄ «із єдиним проханням – провести незалежне медичне обстеження іноземними лікарями для об’єктивної оцінки його здоров’я», повідомляла вчора зі слів самого колишнього міністра й його дружина Ірина.
XS
SM
MD
LG