Доступність посилання

ТОП новини

Сирія виведе війська тільки з «безпечних» місць


Влада Сирії завдала поразки повстанцям, але виведе війська з міст тільки тоді, коли там настане стабільність, заявив у суботу речник Міністерства закордонних справ країни.

Зокрема, як сказав Джигад Макдісі, в місті Хомсі, де останніми днями точилися запеклі сутички, війська «перебувають у стані самооборони» і «захищають цивільне населення».

У п’ятницю спеціальний представник ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннан закликав президента Сирії Башара аль-Асада негайно виконати пункт мирного плану про припинення вогню. Як повідомив його речник Ахмад Фавзі, спецпредставник хоче, щоб першими припинили вогонь саме урядові сили як «сильніша сторона», зробивши «жест доброї волі». Але, за його словами, Аннан також працює над тим, щоб переконати й опозицію припинити вогонь і почати переговори з владою.

У п’ятницю ж із Сирії повідомляли, що урядові сили продовжували обстріл міста Хомса в центрі країни, яке контролювала опозиція, попри те, що Асад раніше вже кілька разів заявляв, що приймає мирний план Аннана.

За оцінками ООН, у перебігу протестів проти авторитарної влади Сирії та їхнього придушення, які тривають уже рік, у країні загинули понад дев’ять тисяч людей.
XS
SM
MD
LG