Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: партія «УДАР» піде в парламент самостійно


Партія «УДАР» Віталія Кличка вирішила йти на парламентські вибори самостійно. Про це сам лідер партії заявив в ефірі телеканалу ICTV.

«Таке рішення ухвалили ми, й найлогічнішою подальшою дією буде об’єднання (опозиції – ред.) у парламенті лише з однією метою – створити більшість, а наше завдання – як мінімум 50+1%», – наголосив Віталій Кличко.

Рішення партії він пояснив тим, що, згідно з даними соціологічних опитувань, партія «УДАР» на парламентських виборах набирає близько 7%, партія «Фронт змін» – 10%. Однак у разі об’єднання цих політичних сил, наголосив політик, результат виходить лише 12% замість очікуваних 17%. Аналогічний результат і в разі об’єднання з партією «Батьківщина», додав Кличко.

«Думаю, кожен погодиться, що наша найголовніша мета – щоб у майбутньому парламенті сформувати більшість, і тільки з цією метою необхідно об’єднуватися», – зазначив Віталій Кличко.

Тому, за його словами, опозиційним партіям логічніше самостійно йти в парламент, а потім об’єднати свої сили та сформувати опозиційну більшість.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися 28 жовтня.
XS
SM
MD
LG