Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура РФ передала у Польщу ще шість томів справи щодо Смоленської катастрофи


Генеральна прокуратура Росії направила до компетентних органів Польщі чергові шість томів з матеріалами розслідування авіакатастрофи польського президентського лайнера під Смоленськом у квітні 2010 року. Про це повідомила сьогодні офіційний представник наглядового відомства Марина Гриднєва.

За її словами, документи передані в рамках надання правової допомоги компетентним органам Польщі в розслідуванні кримінальних справ, що проводиться ними.

«Передані матеріали включають копії протоколів пізнань загиблих польських громадян, копії протоколів допитів родичів і знайомих загиблих, копії актів передачі представникам Польщі останків загиблих, а також копії розписок про отримання речей, предметів, документів, цінностей, що належали загиблим особам», – зазначила Гриднєва.

Усього за період розслідування польській стороні передано 52 томи виконаних матеріалів у справах, пов’язаних з авіакатастрофою.

Міждержавний авіаційний комітет 12 січня 2011 року оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування, згідно з яким безпосередньою причиною катастрофи визнано рішення екіпажу не йти на запасний аеродром, а системними причинами – недоліки у забезпеченні польоту і підготовці екіпажу.

Літак польського Президента Леха Качиньського Ту-154 розбився неподалік від Смоленська вранці 10 квітня 2010 року. На борту було 96 осіб, всі загинули.

Спеціальна польська урядова комісія, що вивчала технічні причини падіння літака, влітку минулого року назвала головною причиною трагедії «помилки пілотів», зазначивши, що вплив на неї мали також дії російських диспетчерів.
XS
SM
MD
LG