Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі лікарі перевірять лікарню, куди планують доправити Тимошенко


Лікарі з німецької клініки «Шаріте» мають намір найближчим часом приїхати до Харкова, щоб оцінити, чи підходять умови Центральної клінічної лікарні №5 для лікування колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Про це журналістам повідомила Євгенія Тимошенко.

За її словами, лише після того, як німецькі лікарі схвалять обраний Мінохорони здоров’я медичний заклад, Юлія Тимошенко погодиться на лікування там.

Євгенія Тимошенко нагадала, що Європейський суд із прав людини раніше закликав українську владу забезпечити її матері належну медичну допомогу, зокрема – адекватне лікування у відповідному медичному закладі.

«Ні першу, ні другу вимогу Міністерство охорони здоров’я не виконало. Тому німецькі фахівці сьогодні заявили, що в найближчі дні готові приїхати до Харкова, оглянути лікарню і дати свій висновок про те, чи зможе Юлія Тимошенко там лікуватися», – наголосила Євгенія Тимошенко.

Сьогодні німецька клініка «Шаріте» підтвердила свою пропозицію лікувати колишнього прем’єра Юлію Тимошенко.

Напередодні Генпрокурор Віктор Пшонка дав доручення Державній пенітенціарній службі вжити необхідних заходів «для забезпечення обстеження та лікування засудженої Тимошенко в спеціалізованому медичному закладі за межами Качанівської колонії». У Міністерстві охорони здоров’я того дня заявили, що Тимошенко проходитиме лікування у центральній лікарні «Укрзалізниці» у Харкові. Водночас захист колишнього прем’єра наполягав, щоб медичний заклад обрали німецькі лікарі.
XS
SM
MD
LG