Доступність посилання

ТОП новини

В Австралію прибула перша група американських морських піхотинців


Близько 200 американських морських піхотинців прибули в місто Дарвін, що на півночі Австралії, де вони протягом півроку братимуть участь у спільних із австралійськими військовими бойових навчаннях.

Це – перша група з загальної очікуваної кількості у 2500 американських морських піхотинців, що братимуть участь в американсько-австралійських військових навчаннях. Такої кількості американський військовий контингент в Австралії має сягнути до 2017 року.

Про розміщення американських військових на півночі Австралії йшлося в домовленостях, досягнутих американською й австралійською стороною під час візиту в Австралію у листопаді минулого року Барака Обами. Угоду гостро розкритикували у Китаї: там припускають, що рішення розмістити свій військовий контингент в Австралії є частиною плану США зі зміцнення впливу у тихоокеанському регіоні.

Водночас під час виступу з нагоди прибуття американських морських піхотинців у Дарвін міністр оборони Австралії Стівен Сміт спростував висловлені раніше Пекіном побоювання, що домовленості між Канберрою і Вашингтоном мають на меті стримування Китаю.
XS
SM
MD
LG