Доступність посилання

ТОП новини

У Freedom House сподіваються, що санкцій до України з боку Заходу не буде


Виконавчий директор неурядової організації Freedom House Дейвід Крамер висловлює сподівання, що Захід не запровадить санкції щодо України, але вважає таку ймовірність високою. Про це він сказав інтерв’ю газеті «Комерсант-Україна».

«Нещодавно в конгресі США й у Раді Європи обговорювалася можливість застосування санкцій до України. Я не можу стверджувати, що ця дискусія знайшла відгук на урядовому рівні в США та ЄС. Але обговорення такого питання за моєї пам'яті відбувається вперше. Й це нічого хорошого Україні не обіцяє», – зазначив Крамер і додав: «Я сподіваюся, що до санкцій не дійде і Україна виконає резолюцію ПАРЄ».

«У лютому цього року в комітеті з міжнародних відносин сенату США дискусію про санкції розпочав колишній посол США в Україні Стівен Пайфер. І якщо він заговорив про санкції, то це означає, що це справжня проблема для України. Але сподіватимемося, що до санкцій справа не дійде», – наголосив директор Freedom House.

Цього тижня в Україні побувала делегація міжнародної неурядової правозахисної організації Freedom House, члени якої зустрілися з Президентом Віктором Януковичем, а також відвідали у СІЗО та колонії колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього прем’єра Юлію Тимошенко.
XS
SM
MD
LG