Доступність посилання

ТОП новини

У Києві громадські активісти захопили кабінет голови КМДА


У Києві 12 громадських активістів захопили кабінет голови Київської міської адміністрації Олександра Попова, куди вони прийшли з намірами висловити свою позицію щодо незаконних забудов у столиці. Про це інформує «Українська правда» з посиланням на одного з активістів, члена громадської ініціативи «Збережи старий Київ» Ігоря Луценка.

«Нам сказали, що голова КМДА зараз у Януковича. Але люди збираються чекати, поки він не повернеться», – розповів він.

Луценко додав, що перед цим громадяни намагалися зайти на сесію Київради, але «охорона з застосування сили їх не пустила».

За даними сайту «Свідомо», сьогодні біля КМДА зібралися активісти, що вимагали від міської влади розібратися з незаконною забудовою у низці «гарячих точок» столиці. Водночас до близько сотні мітингувальників ніхто з владної більшості не вийшов. Тому вони вирішили пройти усередині на засідання Київради, яке триває сьогодні, а потім вирушили у кабінет Попова.

Як написав на своїй сторінці у Facebook засновник «Свідомо» Єгор Соболєв, «Попов подзвонив, домовилися зустрітися завтра о 13.00». «З усіма 12-ма, які захопили кабінет. Запропонуємо проекти рішень про скасування дерибану і дедлайни», – розповів Соболєв.
XS
SM
MD
LG