Доступність посилання

ТОП новини

Аннан: повідомлення про жертви у Сирії викликають «занепокоєння»


Спеціальний міжнародний посланець в Сирії Кофі Аннан повідомив Організацію Об’єднаних Націй, що з Сирії продовжують надходити повідомлення про жертви, незважаючи на обіцянки уряду вивести війська з протестуючих міст.

Також Аннан заявив, що не може підтвердити факт виведення урядових військ.

Рада Безпеки ООН в четвер закликала владу Сирії до 10 квітня вивести війська з великих населених пунктів і почати дотримуватися режиму припинення вогню.

Такі зобов'язання Дамаск взяв на себе раніше - відповідно до плану врегулювання сирійського конфлікту, що його запропонував Кофі Аннаном.

Представники Аннана підтвердили, що відведення урядових військ з ряду районів - зокрема Дераа і Ідліб - уже почалося. З інших районів, однак, надходять повідомлення про нові збройних зіткненнях між військовими і прихильниками опозиції.

Бої йдуть в передмісті Дамаска - місті Дума. За даними правозахисників, вранці в четвер військові штурмували Думу, використовуючи важку техніку. За останню добу кордон з Туреччиною перетнули понад 1000 сирійських біженців, їх загальна кількість перевищила 20 000.
XS
SM
MD
LG