Доступність посилання

ТОП новини

У Всесвітній день здоров’я у Харкові просто неба провели ранкову гімнастику


У Всесвітній день здоров’я, який щороку відзначається 7 квітня, на майдані Свободи у Харкові провели ранкову гімнастику. Акцію організували активісти низки громадських організацій, а також актори харківських театрів.

Рухи за артисткою Харківського державного академічного театру імені Тараса Шевченка Оксаною Черкашиною одночасно повторювали близько вісімдесяти людей, розповіла Радіо Свобода одна з організаторів заходу, представниця творчого об’єднання «Чарівні квіти» Вероніка Склярова.

«Загалом зібралися наші друзі, які згуртувалися через соціальні мережі. Але люди, які проходили повз, переважно студенти, залюбки до нас приєднувалися. А після зарядки всім роздали смачну безкоштовну каву», – зазначила вона.

Акція, за словами організаторів, має суто громадянський характер і не є ініціативою якоїсь із політичних сил. Такі заходи у Харкові планують зробити регулярними.

Цього року темою Дня здоров’я обрано проблему старіння і здоров’я – одну з найзначніших соціальних тенденцій 21-го століття, пояснюють у Всесвітній організації охорони здоров’я. Гасло цього дня – «Добре здоров’я додає років до життя».
XS
SM
MD
LG