Доступність посилання

ТОП новини

Суд подовжив термін арешту лідера харківського осередку «Патріота України»


Апеляційний суд Харківської області продовжив ще на два місяці термін перебування під вартою лідера харківського осередку організації «Патріот України» Андрія Білецького. Про це Радіо Свобода повідомив представник цієї організації Сергій Періков.

«Справа затягується штучно. Формальним приводом для затримання спочатку була необхідність проведення додаткових слідчих дій, а цього разу нібито не встигли закінчити формулювання обвинувачення», – сказав Періков.

За словами активіста організації, на суді слідство мотивувало необхідність подальшого затримання Білецького результатами експертизи: тоді виявили сліди крові потерпілого журналіста інтернет-видання «Аналітик.ua» Сергія Колеснікова на грошах, що знайшли у квартирі лідера «патріотів». Утім, як зазначає Періков, від самого початку у протоколах, складених під час обшуку, про це не було жодної згадки. Так само, розповідає активіст, раніше у справі не було свідчень лікарів про сліди від удушення на шиї потерпілого.

В організації заявляють про «сфабрикованість доказів» і не виключають ухвалення судом рішення «з огляду на політичну доцільність».

Лідера організації «Патріот України» Андрія Білецького у Харкові затримали у кримінальній справі, порушеній за статтею «розбій», наприкінці грудня минулого року.

За інформацією правоохоронців, Білецький брав особисту участь у бійці зі стріляниною біля офісу організації «Патріот України» у серпні 2011року, внаслідок чого із ножовим пораненням та травмою голови у лікарню потрапив журналіст Сергій Колесніков, а також – із пораненнями гумовими кулями – двоє «патріотів». У міліції кажуть, що Білецький «спільно з іншими особами заволодів грошима потерпілого (Колеснікова – ред.) у сумі понад 7 тисяч гривень».

У справі також проходять ще двоє членів організації – Віталій Княжеський та Ігор Михайленко. Вони перебувають в СІЗО вже півроку. Білецький у слідчому ізоляторі – 4 місяці.
XS
SM
MD
LG