Доступність посилання

ТОП новини

«БЮТ-Батьківщина» вимагає відставки генпрокурора Пшонки та його заступника Кузьміна


Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагатиме відставки Генерального прокурора України Віктора Пшонки та його першого заступника Рената Кузьміна.

«Пан Пшонка та його заступник пан Кузьмін мають піти у відставку», – заявив керівник фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем'якін на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів парламенту в понеділок.

За словами Кожем'якіна, від сьогодні фракція «БЮТ-Батьківщина» «збиратиме підписи щодо процедури відставки Генерального прокурора та його звіту у Верховній Раді України».

Кожем'якін також заявив, що «БЮТ-Батьківщина» вимагає негайного розгляду законопроекту стосовно декриміналізації статті 365 Кримінального кодексу (перевищення влади й службових повноважень) й ухвалення постанови про виконання резолюції ПАРЄ.

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив, що, згідно з регламентом Верховної Ради, парламент має письмово попросити Генпрокуратуру надати законодавчому органу потрібну інформацію, а після надання цієї інформації та ознайомлення з нею народних депутатів можна приймати окрему постанову для виклику Генпрокурора до парламенту зі звітом.

26 січня на сесії у Страсбурзі ПАРЄ ухвалила резолюцію «Функціонування демократичних інституцій в Україні». Асамблея, зокрема, закликала Україну негайно провести конституційну реформу з урахуванням висновків Венеціанської комісії, а також висловила стурбованість недосконалістю нового закону про вибори в Україні.
XS
SM
MD
LG