Доступність посилання

ТОП новини

Дружина Іващенка просить Карпачову відреагувати на порушення прав її чоловіка


Дружина колишнього тимчасового виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка Валентина Іващенко закликала уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніну Карпачову приїхати до будівлі Печерського районного суду Києва на Хрещатику і подивитися, в яких умовах відбувається судовий процес над її чоловіком.

Своє прохання Валентина Іващенко передала омбудсману по телефону через журналістів.

«Ніно Іванівно, я вас прошу негайно приїхати в Печерський суд на Хрещатику і подивитися, в яких умовах відбувається суд», – сказала вона. А також поінформувала Карпачову, що судовий процес над чоловіком відбувається у конвойній кімнаті, а не в залі судових засідань, як це має бути, що її чоловік лежить на ношах, що до цієї кімнати, крім адвокатів і прокурорів, не пустили ані родичів Іващенка, ані журналістів.

«Таке вперше відбувається в Україні», – сказала Валентина Іващенко, наголосивши ще раз, що очікує на негайну реакцію Карпачової на вищевказані порушення прав її чоловіка.

6 квітня Печерський районний суд Києва був змушений відкласти до понеділка, 9 квітня, початок судових дебатів у кримінальній справі за обвинуваченням Іващенка через його відмову брати участь у судовому засіданні у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я – посиленням болю в хребті.

Сьогодні, 9 квітня, вранці Іващенко через незадовільний стан здоров’я не зміг залишити медчастину Київського СІЗО для того, щоб конвой доставив його на засідання Печерського райсуду Києва. Пізніше Іващенка під конвоєм на ношах доставила до суду швидка допомога, а засідання у його справі було перенесено з будівлі Печерського районного суду Києва, що розташована на вулиці Гайцана, до будівлі на вулиці Хрещатик.
XS
SM
MD
LG