Доступність посилання

ТОП новини

Карпачова прибула до Печерського райсуду


Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова прибула до Печерського районного суду Києва, щоб з’ясувати, за яких підстав судовий процес над колишнім тимчасовим виконувачем обов’язків міністра оборони України Валерієм Іващенком відбувається у конвойній кімнаті, де він лежить на ношах.

Зайшовши до будівлі суду, Карпачова спочатку попрямувала до голови Печерського райсуду Інни Отрош. Потім вона зайшла до конвойного приміщення Печерського райсуду Києва, де відбувається процес над Валерієм Іващенком.

Також Карпачова поспілкувалася з дружиною Іващенка – Валентиною, яка розповіла їй про ситуацію, що склалася сьогодні з її чоловіком. Карпачова сказала Валентині Іващенко, що якщо у її чоловіка дійсно такий важкий стан у зв’язку із загостренням хвороби, то «в такому стані його сьогодні взагалі не мали права вивозити із СІЗО».

6 квітня Печерський районний суд Києва був змушений відкласти до понеділка, 9 квітня, початок судових дебатів у кримінальній справі за обвинуваченням Іващенка через його відмову брати участь у судовому засіданні у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я – посиленням болю в хребті.

Сьогодні, 9 квітня, вранці Іващенко через незадовільний стан здоров’я не зміг залишити медчастину Київського СІЗО для того, щоб конвой доставив його на засідання Печерського райсуду Києва. Суд сьогодні двічі оголошував перерву у засіданні з розгляду справи Іващенка. Пізніше Іващенка під конвоєм на ношах доставила до суду швидка допомога, а засідання у його справі було перенесено з будівлі Печерського районного суду Києва, що розташована на вулиці Гайцана, до будівлі на вулиці Хрещатик.
XS
SM
MD
LG