Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: опозиція на якийсь час зупинить формування єдиного списку кандидатів-мажоритарників


Яценюк: опозиції доведеться переформатовувати список кандидатів-мажоритарників
Яценюк: опозиції доведеться переформатовувати список кандидатів-мажоритарників
У зв’язку рішенням Конституційного Суду щодо заборони одночасного балотування у народні депутати від партії та у мажоритарному окрузі опозиція на якийсь час зупинить формування єдиного списку своїх кандидатів у мажоритарних округах. Про це журналістам повідомив лідер партії «Фронт змін», народний депутат від фракції НУНС Арсеній Яценюк.

«Рішення Конституційного Суду знову зупинило процес формування єдиного списку мажоритарних кандидатів», – зазначив він.

Парламентар нагадав, що новий закон про парламентські вибори восени минулого року підтримали понад 300 народних депутатів, і Президент України Віктор Янукович підписав його. «А потім, коли вони зрозуміли, що вони підписали, і зрозуміли, що цей закон забезпечує чесні вибори, Президент дав вказівку Конституційному Суду скасовувати планомірно ті норми закону, які не влаштовують Партію регіонів», – заявив Яценюк і додав, що «рішення спрямоване проти опозиції». За словами депутата, опозиції нині доведеться переформатовувати весь свій список кандидатів-мажоритарників.

Водночас Арсеній Яценюк висловив переконання, що опозиція, попри скасування деяких норм закону, все одно домовиться про балотування єдиних кандидатів у мажоритарних округах.

Сьогодні Конституційний Суд оприлюднив рішення, згідно з яким одна й та сама особа на виборах до Верховної Ради не може одночасно балотуватися в загальнодержавному багатомандатному й одномандатному виборчих округах.
XS
SM
MD
LG