Доступність посилання

ТОП новини

Стан здоров’я Іващенка дозволяє йому брати участь у судових засіданнях – ДПтС


Валерій Іващенко на одному з судових засідань
Валерій Іващенко на одному з судових засідань
Стан здоров’я колишнього виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка дозволяє йому брати участь у засіданнях суду у його справі. Про це йдеться у повідомленні Державної пенітенціарної служби.

У відомстві наголошують, що після заяви Іващенка 6 квітня на судовому засіданні про різке погіршення стану здоров’я, увечері того ж дня, а також напередодні, 9 квітня, «ув’язненого було знову комісійно оглянуто і лікарями винесено висновок, що стан його здоров’я відповідає перебігу наявного захворювання, який дозволяє йому брати участь у судових засіданнях». «Лікарі одноголосні у своїх висновках щодо відсутності будь-якої потреби у госпіталізації Валерія Іващенка. Крім того, жодних медичних показань про доставку підсудного до зали суду на ношах не було. Доставляння Валерія Іващенка у такий спосіб було організовано виключно через вперту відмову останнього самостійно прибути до зали судових засідань», – йдеться у повідомленні.

У пенітенціарній службі інформують, що стан здоров’я Іващенка наразі, «як і раніше», задовільний.

Минулого тижня у справі Іващенка мали розпочатися судові дебати. Однак їх перенесли, оскільки підсудний відмовився брати участь у судовому засіданні: Іващенко послався на погіршення самопочуття.

Напередодні суд над Іващенком тривав у конвойній кімнаті, а сам колишній очільник Міноборони лежав на ношах. У суд навіть прибула омбудсмен Ніна Карпачова, аби з’ясувати, чому засідання відбувається за таких умов.

Валерій Іващенко перебуває у слідчому ізоляторі з 2010 року. І захист, і родичі колишнього виконувача обов’язків глави Міноборони неодноразово наголошували на постійному погіршенні стану його здоров’я і просили забезпечити його лікування за межами СІЗО.
XS
SM
MD
LG