Доступність посилання

ТОП новини

МЗС поки не домовилося з німецькими лікарями про дату їхніх відвідин Тимошенко


Точну дату приїзду в Україну німецьких лікарів, які мають відвідати колишнього прем’єра Юлію Тимошенко і визначити умови її лікування за межами колонії, поки не визначено. Про це журналістам повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

За його словами, сьогодні представники МЗС та посольства Німеччини у Києві обговорили можливості та термін відвідин німецькими лікарями ув’язненої Тимошенко. Як наголосив Волошин, представники пенітенціарної системи та Генеральної прокуратури України запевняють, що німецькі лікарі відразу по приїзді будуть допущені до колишнього прем’єра, однак точна дата їхнього прибуття поки невідома.

Щодо самих лікарів, то, як зазначив представник МЗС, «вони готові спеціально змінити графік роботи для того, щоб відвідати Харків, але, на жаль, зараз в Європі були Великодні свята».

«З нашого боку зроблено усе, щоб вони приїхали, а коли конкретно це буде, тут є питання. Не хочу вдаватися у деталі, але ми так розуміємо, що у німецької сторони є певні свої вагання, наскільки їх у цьому сенсі використовують, чи не використовують. Тому що вони, з одного боку, постійно ставили питання про те, що треба забезпечити належні умови лікування, – а зараз, коли робиться усе, щоб це зробити, висуваються додаткові умови, які викликають здивування вже не тільки у нас, а і в наших європейських партнерів», – розповів Волошин.

За словами представника МЗС, позиція української влади полягає у тому, що Юлія Тимошенко повинна якнайшвидше отримати належне лікування.

Раніше Генпрокуратура дозволила лікування Тимошенко за межами колонії, де вона відбуває покарання. У МОЗ навіть назвали харківську лікарню, у якій колишнього прем’єра готові лікувати. Водночас сама Тимошенко наголосила, що погодиться на лікування лише в тій медустанові, яку схвалять німецькі лікарі, які раніше обстежили її у колонії.
XS
SM
MD
LG