Доступність посилання

ТОП новини

Начальника Лук’янівського СІЗО тимчасово відсторонили від посади


Виконувача обов’язків керівника Лук’янівського СІЗО Євгена Домбровського відсторонили від посади на час проведення перевірок за фактом зловживань співробітниками слідчого ізолятора. Про це повідомив прокурор столиці Анатолій Мельник.

«Сьогодні наказом виконувача обов’язків керівника слідчого ізолятора відсторонено від посади на вимогу прокурора міста на період проведення відповідної перевірки за фактом зловживань співробітниками Київського СІЗО», – сказав він.

За словами Мельника, за дорученням Генерального прокурора України прокуратура столиці розпочала перевірку в СІЗО щодо фактів зловживань, викладених у сюжеті телеканалу TVi.

Як пояснив прокурор Києва, йдеться про факти неналежних умов утримання в СІЗО заарештованих, факти незаконного передання предметів на територію слідчого ізолятора, а також про інші зловживання, «які могли бути не висвітлені у програмі TVi, яка вийшла 2 квітня».

Водночас Анатолій Мельник наголосив, що перевірка стосовно журналіста Костянтина Усова, який зняв цей сюжет, не проводилася і не проводиться.
XS
SM
MD
LG