Доступність посилання

ТОП новини

Знесені у Києві на Андріївському узвозі будівлі не мають історичної цінності – Мінкульт


Міністр культури України Михайло Кулиняк
Міністр культури України Михайло Кулиняк
Будівлі, знесені на Андріївському узвозі у Києві раніше цього тижня, не мають ніякої історичної цінності. Про це журналістам заявив міністр культури Михайло Кулиняк.

«Ми не виводили з реєстру жодної будівлі історичного значення і не давали дозволу на їх знесення. Там стояли радянські будівлі 1978 року», – наголосив він.

Водночас, за словами міністра, відомство направило комісію для вивчення ситуації зі знесенням будівель на Андріївському узвозі. «Міністерство направило комісію для вивчення ситуації, і сьогодні в обід на сайті міністерства буде розміщено фотографії та результати роботи комісії», – сказав Михайло Кулиняк.

Раніше про те, що знесені будівлі не становлять історичної цінності, заявили й у компанії «ЕСТА Холдинг», що є частиною донецької групи СКМ , у планах якої – зведення комплексу «Андріївський» на місці колишньої фабрики «Юність», демонтаж якої на Андріївському узвозі нині триває.

«З боку Андріївського узвозу знесено одну фасадну будівлю з фактичною адресою вулиця Фролівська, 9-11. Усі знесені будівлі колишньої фабрики «Юність», зокрема, фасадна з боку Андріївського узвозу, побудовані в 1978 році, і, незважаючи на стилізацію під історичну будівлю, не мають історичної цінності», – поінформував «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу холдингу.

Водночас фракція партії «УДАР» Віталія Кличка в Київраді направила звернення до столичної прокуратури щодо правомірності знесення трьох будівель на Андріївському узвозі.
XS
SM
MD
LG