Доступність посилання

ТОП новини

Німецький омбудсмен закликає Київ забезпечити медичну допомогу ув'язненим


Уповноважений Федерального уряду Німеччини з прав людини та гуманітарної допомоги Маркус Льонінґ закликає владу України негайно надати належну медичну допомогу ув'язненим, які її потребують.

Німецький омбсудсмен зустрівся сьогодні з родичами і адвокатами ув’язнених представників опозиції. Зокрема, він бачився з дружиною колишнього тимчасового виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка Валентиною, дружиною екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Іриною. Крім того, він спілкувався із захисником Юлії Тимошенко Сергієм Власенком та її донькою Євгенією.

Як розповів Маркус Льонінґ, вчора він відвідав Юрія Луценка в Лук’янівському СІЗО Києва. Німецькому омбудсмену показали кілька камер. За його словами, те, що він побачив, хоч і не відповідає європейським стандартам, однак є «не найгіршими умовами». Юрій Луценко однак зазначив у розмові з Льонінґом, що камеру, в якій він перебував найдовше і яка є найгіршою, омбудсмену так і не показали.

Журналісти присутні на зустрічі з Льонінґом порадили йому подивитися нещодавно знятий фільм про Лук’янівське СІЗО.

Німецький омбудсмен прибув до України вчора. Як повідомляло посольство Німеччини в Україні, він «хотів би собі на місці скласти враження про становище з правами людини».

Того ж вечора у Державній пенітенціарній службі України повідомили, що у «німецького омбудсмена Маркуса Льонінґа залишилися позитивні враження від побаченого в Київському СІЗО».

«На всі запитання, які хвилювали пана Маркуса, ми надали повні, аргументовані відповіді, і моє враження як психолога з великим досвідом, що він залишився задоволений цими відповідями», – процитували у середу ввечері агенції новин начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Києві та області Олександра Сайка.
XS
SM
MD
LG