Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині вважають процеси проти екс-урядовців України несправедливими


Маркус Льонінґ у Києві
Маркус Льонінґ у Києві
У Німеччині вважають процеси проти колишніх членів українського уряду несправедливими та політично вмотивованими.

Про це сказав Уповноважений Федерального уряду Німеччини з питань прав людини Маркус Льонінґ на прес-конференції у Києві.

«Федеральний уряд вважає процеси проти колишніх членів уряду несправедливими та політично мотивованими», – сказав він.

За словами Льонінґа, складається враження, що українське правосуддя сильно корумповане, існує телефонне право, а права обвинувачених дотримуються в недостатній мірі.

Він зазначив, що на даний час у Європі існує розчарування ситуацією в Україні. Наприклад, за його словами, відзначено кроки назад у питанні свободи зібрань, свободи ЗМІ, політично вмотивованих процесів щодо колишніх урядовців.

За словами Льонінґа, судові процеси над колишніми урядовцями не відповідають мінімальним міжнародним стандартам і говорять про те, що правосуддя в Україні не є незалежним. «Неможливо наближатися до Європи без вільного і незалежного правосуддя», – заявив Льонінґ.

Водночас він вважає, що в Україні відбуваються і позитивні процеси.
«Я бачу, що є живе громадянське суспільство, жива опозиція, і я вважаю це добрим. Також є уряд, який, принаймні, заявляє про певні реформи», – додав Льонінґ.

Він закликав український уряд реалізувати на практиці задекларовані реформи. Крім того Льонінґ наголосив на необхідності провести в Україні у жовтні цього року справедливі та чесні парламентські вибори.

Німецький омбудсмен прибув до України вчора. Як повідомляло посольство Німеччини в Україні, він «хотів би собі на місці скласти враження про становище з правами людини».
XS
SM
MD
LG