Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету і Кримінальний процесуальний кодекс


Верховна Рада у четвер ухвалила зміни до закону про державний бюджет на 2012 рік. Депутати підтримали урядовий законопроект, що передбачає зміни для виконання соціальних ініціатив Президента.

За новим законом доходи і витрати бюджету зросли більш як на 33 мільярди гривень, але граничний розмір дефіциту при цьому не зріс, запевнив з парламентської трибуни перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський.

На виконання соціальних ініціатив Президента спрямують понад 18 мільярдів гривень додаткових доходів. Понад 6 мільярдів гривень призначені для компенсації вкладів часів СРСР в установах Ощадбанку.

Депутати відхилили інші 13 альтернативних законопроектів щодо змін бюджету, які були зареєстровані опозицією і представниками більшості.

Згодом, у ніч на п’ятницю Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому проект Кримінального процесуального кодексу. Більшість із 4 тисяч поправок депутати протягом триденного розгляду відхилили. Верховна Рада розглядала проект кодексу з вівторка. Всього в ньому 614 статей.
XS
SM
MD
LG