Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині Євгенія Тимошенко розповідає про українських політв’язнів


Євгенія Тимошенко
Євгенія Тимошенко
Дочка Юлії Тимошенко Євгенія закликає світову спільноту допомогти у боротьбі за звільнення політичних в’язнів в Україні. Про це повідомляє офіційний сайт Юлії Тимошенко.

«Прошу визнати на всіх рівнях, що Янукович та його режим будують в Україні авторитаризм, здійснюють репресії, нехтують правами людини та маніпулюють інформацією перед міжнародною спільнотою», – заявила Євгенія Тимошенко в суботу під час виступу на 40-й щорічній конференції Міжнародного товариства за права людини, яка триває у в’язниці-меморіалі в німецькому місті Коттбус.

Під час проголошення промови Євгенії Тимошенко, на екрані демонстрували фільм журналіста каналу ТВі Костянтина Усова «Лук’янівка. В’язниця №1». У цій документальній стрічці ідеться про жахливі умови утримання в’язнів у Лук’янівському слідчому ізоляторі, де перебували або й тепер перебувають відомі українські політики.

Голова Фонду Конрада Аденауера Ганс Герт Пьоттерінґ заявив про стурбованість ситуацією в Україні. «Те, що в Україну повернулися репресії та політв’язні, притаманні комуністичному режиму, є неприйнятим та може викликати лише обурення», – наголосив він.

Ганс Герт Пьоттерінґ також висловив сподівання, що найближчим часом Юлія Тимошенко отримає належне лікування та буде звільнена, наголошується в повідомленні на сайті екс-прем’єра.

У п’ятницю лікарі з німецької клініки «Шаріте» знову відвідали Харків, щоб визначити, чи підходить клінічна лікарня Південної залізниці для госпіталізації колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Після їхнього візиту керівник міжнародної медичної комісію з обстеження стану здоров’я Юлії Тимошенко Раїса Моїсеєнко заявила про нерозуміння позиції німецьких лікарів щодо можливості лікування колишнього прем’єра у харківській Центральній клінічній лікарні №5.
XS
SM
MD
LG