Доступність посилання

ТОП новини

Арсен Аваков має намір балотуватися до Верховної Ради


Арсен Аваков
Арсен Аваков
Колишній голова Харківської обласної держадміністрації, лідер обласної організації партії «Батьківщина» Арсен Аваков сподівається цієї осені балотуватися до Верховної Ради.

«Я братиму участь у виборному процесі. Жодних проблем балотуватися у складі, скажімо, партійного списку у мене на сьогодні немає», – сказав Аваков у телефонному інтерв’ю одному з українських телеканалів.

«Тому що я на сьогодні громадянин України без будь-яких обмежень і винятків. Я не маю ніякого політичного притулку, я не маю ніяких інших позицій. Я перебуваю за кордоном у відрядженні», – пояснив він.

На початку цього року за обвинуваченням Авакова у перевищенні службових повноважень було порушено кримінальну справу. Його також оголосили у міжнародний розшук, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Наприкінці березня стало відомо, що Арсена Авакова затримали в Італії.

12 квітня суд у Римі ухвалив звільнити колишнього харківського обласного керівника з-під варти. У Генпрокуратурі незабаром після того рішення заявили, що запобіжним заходом до розгляду питання про екстрадицію Авакова обрано домашній арешт. Чи видавати Авакова Україні, італійський суд має вирішити у травні.
XS
SM
MD
LG