Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: «УДАР» іде на вибори до парламенту самостійно


Віталій Кличко у студії Радіо Свобода, січень 2012 року
Віталій Кличко у студії Радіо Свобода, січень 2012 року
Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко заявляє про самостійну участь своєї політичної сили у виборах до парламенту. Про це він повідомив журналістам.

«Наша партія на сьогодні йде самостійно, але ми готові і вимагаємо (від колег по опозиції – ред.) співпраці. Без погодження наших дій ця робота не буде ефективною», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що «УДАР» запропонував іншим опозиційним силам публічно домовитися про план спільних дій до і після парламентських виборів, про висунення єдиних опозиційних кандидатів в одномандатних округах на основі «праймеріз», а також про створення Комітету захисту результатів виборів. Віталій Кличко наголосив, що завдання опозиції нині – сформувати більшість.

Він також повідомив, що партія «УДАР» готова висунути 70 кандидатів у депутати в одномандатних округах. «Після визначення меж округів готові надати список своїх кандидатів. На сьогодні в нас 70 кандидатів по «мажоритарні», і ми готові погоджувати цих кандидатів з представниками опозиції, Комітетом опору диктатурі, партіями, які позиціонують себе як опозиція, і проговорювати, хто з цих кандидатів має найбільшу підтримку, відштовхуючись від бажання виборців», – заявив Віталій Кличко.

Лідер партії «УДАР» також спростував інформацію щодо проведення переговорів про об’єднання з політичною силою Наталії Королевської.

Парламентські вибори в Україні заплановані на жовтень.
XS
SM
MD
LG