Доступність посилання

ТОП новини

Іран заявляє, що викрив мережу «вбивць», пов’язану з Ізраїлем


Іранські засоби інформації повідомили в вівторок про арешт близько 15 іранців та іноземців, звинувачуваних у шпигунстві на користь Ізраїлю, саботажі й підготовці вбивств.

Як мовиться в цитованому повідомленні Міністерства розвідки, підозрювані належали до пов’язаної з Ізраїлем мережі «вбивць».

Іранська спецслужба стверджує, що викрила шпигунську базу ізраїльських спецслужб в «одній із сусідніх країн». Члени групи використовували для підготовки своїх планів також ізраїльські дипломатичні представництва в західних країнах, мовиться в повідомленні.

Метою групи було «встановити і вбити одного з експертів нашої країни і підірвати один із об’єктів держави», заявляє Міністерство розвідки Ірану, не називаючи конкретних цілей.

Останнім часом в Ірані сталося кілька таємничих убивств чи замахів на людей, яких пов’язували з іранською ядерною програмою.

Іран, у якому антиізраїльське та антиамериканське спрямування є офіційною лінією політики держави, час від часу заявляє про чергове викриття підозрюваних ізраїльських чи американських шпигунів.
XS
SM
MD
LG