Доступність посилання

ТОП новини

Таксисти «оточили» Кабмін (ВІДЕО)


«Таксисти проти урядовців та ДАІ»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Таксисти проти урядовців та ДАІ»

Київ – До Кабінету міністрів на вулиці Грушевського з'їхалися учасники акції протесту проти монополізації ринку перевезень таксомоторів. Протестувальники вимагають розпуску робочої групи, створеної Київською міськадміністрацією для регулювання таксомоторних перевезень.

Машини учасників акції марковані жовто-блакитними прапорами. Учасники акції курсували навколо урядового кварталу, обмеженого вулицями Хрещатик, Грушевського, Інститутської.

Співорганізатор акції Олександр Данилюк («Спільна справа») каже, що перш за все, «ці так звані, поліпшення» будуть робитись за рахунок користувачів послуг таксі.

«Ми виступаємо за те, щоб був стандартизований ринок таксі, щоб були введені зрозумілі ліцензії, але розробляти ці правила мають не урядовці, а організації з захисту прав споживачів та самі учасники ринку», – каже він.

Співробітники ДАІ переривали колону, розбиваючи її на невеличкі групи, деяких активістів працівники ДАІ зупиняли і складали адмінпротоколи.

Організаторами акції виступають громадські організації «Таксі столиці», «Спільна Справа», «Київський бізнес-клуб», «Громадський опір». Вони попередили, що наступний протест буде всеукраїнським.

Ми поки не ухвалюємо нормативних рішень – Попов

Влада Києва поки що не ухвалює ніяких нормативних рішень щодо ринку таксомоторних перевезень. Про це повідомив сьогодні голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, коментуючи інформацію окремих ЗМІ (які повідомляли, що в Києві збільшиться вартість послуг таксі), та вчорашню заяву учасників ринку, що робоча група при КМДА створює умови, за яких більшість таксомоторних компаній вимушені будуть закритися.

«Вважаю, що повна дезінформація. Тому що завдання влади – це формувати чесну конкуренцію на будь-якому ринку, в тому числі на ринку таксомоторних перевезень. І ми якраз хотіли б це зробити, бо сьогодні це ринок, який, на мою думку, не можна назвати чесним і сучасним», – сказав Попов.

За його словами, на сьогодні в Києві на таксомоторному ринку наявний транспорт, який не пройшов відповідний технічний огляд, є перевізники, які не легалізували свій приватний бізнес, послуги надають на транспорті, що має експлуатацію 10,12 і більше років.

«Ми поки що не приймаємо ніяких нормативних чи, тим більше, законодавчих не стимулюємо процесів, рішень», – підкреслив голова КМДА.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG