Доступність посилання

ТОП новини

Герман обіцяє докладати зусиль для збереження історичних пам’яток


Влада докладатиме всіх зусиль для збереження історичних пам’яток держави, заявила в середу радник Президента, керівник головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман.

Під час зустрічі з представниками громадських організацій, які опікуються захистом культурних цінностей, вона закликала, щоб «цей діалог, який ми сьогодні розпочинаємо, був постійним, щоб він давав ті результати, на які громада сподівається».

Щоб надалі мати можливість запобігти виникненню таких ситуацій, як суперечка навколо Андріївського узвозу в Києві, Герман запропонувала учасникам зустрічі брати участь у підготовці засідань Громадської гуманітарної ради. «Так нам легше буде чути одне одного, так нам легше буде виробляти спільні рішення… Я хочу, щоб спільні цінності української культури ми захищали разом», – сказала вона.

На цій зустрічі, зокрема, один із її учасників, активіст громадської організації «Збережи старий Київ» Ігор Луценко виступив із ініціативою запровадити мораторій на забудову історичного центру Києва. Ганна Герман підтримала ідею такого мораторію на час, доки не буде ухвалено закон про охорону пам’яток. Інакше, за її словами, «за той час, доки ухвалять закон, уже не буде що охороняти».

Вона також запропонувала громадським активістам збиратися на таких зустрічах щомісяця.

Реконструкцію Андріївського узвозу в Києві та модернізацію комунікацій на ньому розпочали в жовтні минулого року у рамках схваленої Київською міською державною адміністрацією концепції перетворення цієї вулиці на центр культури і дозвілля. Напередодні нового року голова КМДА Олександр Попов обіцяв киянам зберегти культурно-мистецьке призначення Андріївського узвозу. Але опозиційні депутати Київської міськради та активісти громадської ініціативи «Збережи старий Київ» протестують, стверджуючи, що влада дозволяє інвесторам забудову на узвозі, яка знищить близько ста наявних там мистецьких галерей та майстерень художників.
XS
SM
MD
LG