Доступність посилання

ТОП новини

Гепатиту С у Луценка не виявлено – пенітенціарна служба


У ДПтС вважають, що Луценко не потребує стаціонарного лікування
У ДПтС вважають, що Луценко не потребує стаціонарного лікування
Колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка доправили з Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги до Київського СІЗО. Під час обстеження у нього не виявлено гепатиту С. Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба України.

«Згідно з висновком лікарів, за час перебування в цій лікарні Юрія Луценка всебічно обстежили висококваліфіковані лікарі різного профілю, провели низку інструментальних і лабораторних досліджень. Згідно з медичними висновками, лікарі підтвердили раніше встановлені комісією фахівців Мінохорони здоров’я діагнози. Гепатит С у Луценка не виявлено і раніше виявлено не було», – йдеться у повідомленні прес-служби.

У відомстві наголошують, що нині стан Луценка «оцінюється як задовільний», а порівняно з травнем минулого року, коли він перебував у цій самій лікарні на обстеженні та стаціонарному лікуванні, лікарі відзначають поліпшення стану його здоров’я.

За висновком медиків, колишній міністр «може брати участь у слідчих та судових діях і спеціалізованого стаціонарного лікування наразі не потребує».

Юрія Луценка затримали у грудні 2010 року, відтоді він перебуває у СІЗО. У лютому колишнього міністра визнали винним у вчиненні посадових злочинів і засудили до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

6 квітня Юрія Луценка відправили до Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги для проведення обстеження. При цьому дружина колишнього міністра Ірина Луценко заявила, що у вересні 2011 року під час аналізу крові у її чоловіка виявили вірусний гепатит «TTV», і цю інформацію, за її словами, Державна пенітенціарна служба приховала від нього.
XS
SM
MD
LG