Доступність посилання

ТОП новини

Становище в Сирії «недобре» – представник ООН


Перемир’я в Сирії «дуже нетривке», а становище в країні «недобре», заявив сьогодні речник спеціального представника ООН і Ліги арабських держав у справах Сирії Кофі Аннана Ахмад Фавзі.

За його словами, як тільки Рада безпеки ООН ухвалить резолюцію про збільшення кількості спостерігачів у Сирії, вони почнуть роботу в країні «дуже швидко».

Як повідомив речник, виступаючи у відділенні ООН у Женеві, нині в Сирії перебуває сім спостерігачів, до початку наступного тижня мають прибути ще двоє, а протягом тижня в Сирії мають бути всі 30 затверджених наразі членів спостережної місії.

Тим часом у Китаї Міністерство закордонних справ заявило сьогодні, що Пекін готовий надати своїх представників до складу розширеної спостережної місії ООН у Сирії.

Кінцем минулого тижня Рада безпеки ООН постановила направити до Сирії спостерігачів – тим часом 30 із тим, щоб надалі новою резолюцією затвердити розширений список із 250 осіб. Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун вважає, що цього недостатньо, і домагається збільшити це число до 300. Влада Сирії раніше вже дала знати, що не згодна з таким збільшенням і вважає, що 250 спостерігачів буде досить.
XS
SM
MD
LG