Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор: лікування Тимошенко за кордоном не передбачене законом


Генеральний прокурор Віктор Пшонка знову заявив у п’ятницю, коментуючи справу колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, що лікування засуджених за кордоном не передбачене законодавством України.

Як сказав він на прес-конференції, перебуваючи в Запоріжжі, і в законодавствах інших країн Європи чи й усього світу не передбачено такої можливості.

За його словами, відмова Тимошенко лікуватися в Харкові – це спроба «сховатися», щоб уникнути розгляду її справи в суді.

Раніше в п’ятницю захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко заявив, що, за офіційними результатами німецьких лікарів, вони не рекомендують Юлії Тимошенко лікуватися в центральній клінічній лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, в якій її пропонують лікувати. При цьому, виступаючи перед журналістами після закінчення попереднього слухання в справі Тимошенко і корпорації ЄЕСУ в Харкові, він не пояснив, чому саме, посилаючись на адвокатську таємницю.

У четвер Міністерство охорони здоров’я оприлюднило дещо іншу версію висновків німецьких лікарів після їхніх відвідин минулого тижня Юлії Тимошенко в колонії та цієї лікарні, у яких міститься висока оцінка самої клініки, але визначено як окремий момент у лікуванні колишнього Прем’єр-міністра «питання психологічного характеру, які пов’язані з довірою Тимошенко до українських лікарів».

У тому повідомленні нічого не сказано про те, щоб німецькі фахівці не рекомендували лікування колишнього прем’єра в харківській лікарні, й зазначено лише, що, виходячи з історії хвороби Тимошенко, існує термінова необхідність психосоматичного лікування – такого, що враховувало б психологічні причини тілесних захворювань.

Також у четвер у МОЗ повідомили, що на той час так і не отримали від Юлії Тимошенко згоди лікуватися в харківській клініці.
XS
SM
MD
LG