Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» оприлюднила висновки німецьких лікарів щодо лікування Тимошенко


Німецькі лікарі написали, що Тимошенко боїться за своє життя
Німецькі лікарі написали, що Тимошенко боїться за своє життя
Партія «Батьківщина» на своєму сайті опублікувала висновки німецьких лікарів щодо лікування Юлії Тимошенко у харківській лікарні «Укрзалізниці».

Як підсумували лікарі німецької клініки «Шаріте», «планується розмістити пані Тимошенко у закритому секторі з ґратами на вікнах і молочно-матовим тонуванням віконного скла». «Йдеться про просторі приміщення з усім санітарним устаткуванням та медичним обладнанням якістю від «добре» до «дуже добре»», – йдеться у висновках, оприлюднених «Батьківщиною».

Водночас лікарі наголошують, що у лікарні, куди напередодні доправили Тимошенко, «присутні не всі фахові дисципліни, які потребуються в контексті комплексної реабілітації хронічних больових синдромів та ускладнень (видалено діагноз) (примітка прес-служби – ред.)». «Наприклад, немає больової клініки, яка відіграє центральну роль при маючих першочергове значення блокадах внаслідок болів та додаткових вторинних (видалено діагноз) болів, зумовлених порушеннями осанки та іммобілізацією», – йдеться у висновках.

Лікарі зазначають, що «з огляду на історію хвороби пані Тимошенко існує термінова потреба в психосоматичному лікуванні». «Відділення з цією спеціалізацією ми не змогли знайти», – вказали німецькі медики і нижче додали: «Психосоматичний рівень лікування, який має центральне значення саме при хронічних больових станах, нам не було представлено».

Німецькі лікарі, як видно з оприлюднених «Батьківщиною» висновків, схвально оцінили медперсонал лікарні. Вони також зазначили, що представлені їм концепції у сфері загальної реабілітаційної медицини загалом «відповідають європейським стандартам».

Водночас у своїх висновках німецькі медики наголосили, що Юлія Тимошенко «висловила стурбованість, що ін’єкціями їй може бути завдано шкоди, і сказала, що з цієї причини вона не дає взяти проби крові та не погоджується на жодні інвазивні заходи». « Ще одну причину відсутності довіри до українських лікарів слід вбачати в тому, що у гострій фазі захворювання у жовтні та листопаді 2011 року довгий час не проводилися діагностичні заходи, хоча вона «благала» про це. Крім того, надання протибольових засобів було поставлено у залежність від певних умов (готовності давати відповіді на допитах)», – розповіли німецькі лікарі.

«З огляду на вищезгадані обставини видається вкрай неймовірним, що в лікарні у Харкові можна буде створити конче необхідну при лікуванні хронічних болів довіру між пацієнткою та терапевтами», – наголошують вони і додають: «Навіть якщо з точки зору німецьких експертів немає жодних підстав сумніватися в етичних якостях українських лікарів із залізничної лікарні або лікарів з міжнародної комісії, недовіра, що накопичилася на основі особистого досвіду пані Тимошенко, представляє собою майже нездоланну перешкоду для довірливих відносин «лікар – пацієнт»».

Німецькі фахівці також зазначили, що проявами хвороби Тимошенко нині є «здавлення нерва з неврологічними наслідками у вигляді часткового паралічу, (видалено діагноз) болів та вертебральних порушень осанки», «вторинні наслідки порушень осанки та іммобілізації у вигляді (видалено діагноз) і болей у лівому стегновому секторі», «ускладнення у вигляді страху «зробити невірний рух», який спровокує подальші сильні болі, з якими їй трудно буде обходитися», «стурбованість щодо свого життя».
XS
SM
MD
LG