Доступність посилання

ТОП новини

Власенко: Тимошенко погодиться на лікування в лікарні «Укрзалізниці» за декількох умов


Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко готова надати свою згоду на лікування у Центральній клінічній лікарні № 5 «Укрзалізниці» Харкова за умови допущення до лікувального процесу незалежних лікарів. Про це сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко в ефірі телеканалу ТВі.

«Юлія Тимошенко чітко обстоює свою позицію, яка складається з двох елементів: неухильне виконання рекомендацій німецьких лікарів і лікування незалежними лікарями – чи то українськими, чи то іноземними. У нас немає проблем з тим обладнанням, яке є у харківській ЦКЛ. Але протягом трьох місяців Юлія Тимошенко подає заяву про допуск незалежного українського лікаря, якому вона довіряє – професора Миколи Поліщука, а нам пишуть відписки», – сказав Власенко.

Він наголосив, що будь-який ув’язнений у разі відсутності лікаря-фахівця у медичній частині колонії може звернутися з відповідною заявою про допуск до лікування лікаря, якому він довіряє.

Тимошенко перевели з Качанівської колонії до лікарні «Укрзалізниці» у Харкові увечері 20 квітня. Напередодні Власенко заявив, що Тимошенко було перевезено до лікарні без її як усної, так і письмової згоди. 22 квітня близько 12.40 Тимошенко повернули з лікарні до Качанівської виправної колонії. За словами першого заступника міністра охорони здоров’я Раїси Моісеєнко, лікарі запропонували Тимошенко обстеження та лікування, від чого екс-прем'єр відмовилась.

Згідно з висновком німецьких лікарів, який опублікувала 21 квітня на своєму сайті партія «Батьківщина», лікування Тимошенко в лікарні Харкова не рекомендовано.
XS
SM
MD
LG