Доступність посилання

ТОП новини

У прокуратурі визнали, що Тимошенко доставили у клініку силоміць


Прокуратура Харківської області визнала, що Юлію Тимошенко доставили у центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» силоміць.

«Людина зібралася, одягнулася, а потім лягла на ліжко і сказала: «Я нікуди не поїду». Відповідно до закону, Кримінально-виконавчого кодексу, має право Пенітенціарна служба застосувати фізичний вплив: узяли на руки, віднесли в машину й доставили до лікарні», – сказав журналістам прокурор області Геннадій Тюрін.

Водночас він наголосив, що прокурорська перевірка, яка проводилася за заявою Тимошенко, не знайшла підтверджень її словам про те, що під час перевезення її вдарили в живіт і викручували руки та ноги. «»Доводи про наявні порушення не знайшли підтвердження. У своїй заяві Юлія Володимирівна зазначала, що до неї було застосовано заходи фізичного впливу, зокрема, її вдарили в живіт і викручували їй руки та ноги. При цьому від медичного огляду вона відмовилася», – сказав прокурор.

Він також зазначив, що люди, які були присутні під час перевезення Тимошенко до лікарні, не підтвердили її слів.

Геннадій Тюрін повідомив, що наразі немає жодних перешкод для зустрічі з Тимошенко її захисника Сергія Власенка.

Тимошенко доправили у лікарню ввечері 20 квітня. Водночас 22 квітня її повернули назад у колонію, так і не розпочавши лікування: як заявили у МОЗ, Тимошенко відмовилася від медичної допомоги. У «Батьківщині» натомість заявили, що доправлення політика у лікарню було лише «приводом для чергової порції брехні» з боку органів влади.
XS
SM
MD
LG