Доступність посилання

ТОП новини

Президент ПАРЄ вимагає негайно пустити до Тимошенко дипломатів


Президент ПАРЄ Жан Клод Міньйон висловив глибоке занепокоєння погіршенням стану здоров’я Юлії Тимошенко та її рішенням оголосити голодування у відповідь на насилля та знущання, яких вона зазнає. Він закликає владу України негайно надати дозвіл представникам міжнародної дипломатичної спільноти відвідати Тимошенко.

Про це йдеться у його заяві, розміщеній на сайті ПАРЄ.

«Отримавши інформацію щодо погіршення стану здоров’я Тимошенко, я зустрівся у Страсбурзі з Послом України в Раді Європи і з членами української делегації в нашій Асамблеї», – повідомив Міньйон.

«Виявилося, що стан здоров‘я Тимошенко значно погіршився за останні декілька годин і її рішення про оголошення голодування тільки погіршить ситуацію», – зазначив він.

Президент ПАРЄ звернувся до української влади з проханням «негайно надати дозвіл представникам міжнародної дипломатичної спільноти відвідати Тимошенко».

«Окрім того, зараз вкрай необхідним є її обстеження незалежними лікарями та забезпечення надання лікування, якого вона потребує», – наголосив Міньйон.

24 квітня США і ЄС заявили, що прагнуть з’ясувати становище з заявами навколо побиття Тимошенко.

Раніше цього дня оприлюднили заяву Тимошенко про те, що, за її словами, до неї під час транспортування з Качанівської виправної колонії до Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» в Харкові 20 квітня застосували «грубу фізичну силу», завдали «сильного удару кулаком у живіт», «скрутили руки та ноги» тощо, так що вона від болю втратила свідомість. Ці заяви вже спростували в обласній прокуратурі, Державній пенітенціарній службі і в самій лікарні.

22 квітня Тимошенко, яка відмовилася від лікування в клініці, повернули до колонії.
XS
SM
MD
LG