Доступність посилання

ТОП новини

Колишні заступники Луценка зібрали всі гроші для відшкодування збитків у кримінальній справі


Колишні заступники екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка зібрали необхідну суму, яку він зобов'язаний виплатити в порядку відшкодування збитків під час святкування Дня міліції в столичному Палаці мистецтв «Україна» у 2008-2009 роках.

«Учора ми зібрали всю необхідну суму, й навіть більше, і направили копії платіжних документів до Апеляційного суду, Генпрокуратури й адвокатів», – розповів колишній перший заступник Луценка, генерал-полковник міліції Володимир Євдокимов.

При цьому він зазначив, що неготовий наразі назвати точну кількість працівників міліції, які відгукнулися на ініціативу зібрати кошти для відшкодування коштів екс-міністром за нібито незаконне святкування Дня міліції.

27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Водієві екс-міністра Леоніду Приступлюку суд призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з відстрочкою виконання на три роки. Постановлено стягнути з Луценка та Приступлюка понад 293 тисяч гривень, а також з екс-міністра – 643 тисячі гривень.

Екс-главу МВС України обвинувачували в перевищенні службових повноважень і заволодінні майном в особливо великих розмірах. Також Генеральна прокуратура обвинуватила екс-главу МВС у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці «Україна» у 2008-2009 роках.
Апеляційний суд Києва розгляне апеляцію на вирок Печерського райсуду у справі Луценка 15 травня.
XS
SM
MD
LG