Доступність посилання

ТОП новини

Годування за примусом і «забитий» холодильник Тимошенко


Юлія Тимошенко в кареті швидкої допомоги в Харкові, 22 квітня 2012 року
Юлія Тимошенко в кареті швидкої допомоги в Харкові, 22 квітня 2012 року
Харків – Юлію Тимошенко хочуть годувати через спеціальний зонд. Про це заявив у середу в Харкові її захисник Андрій Кожемякін. До Качанівської колонії він приїхав разом із народними депутатами, які мають медичний фах. Пенітенціарна служба Харківської області продовжує наполягати, що Юлію Тимошенко ніхто не бив. Тоді як захисники екс-прем’єра Євгенія Тимошенко і Андрій Кожем’якін запевняють, що на власні очі бачили синці та гематоми на тілі лідера БЮТ.

Шістьом народним депутатам із «Батьківщини» та НУНС довелося згадати свій перший фах – медичний. Вони приїхали у середу в колонію, щоб оглянути тіло Юлії Тимошенко на наявність синців та гематом, про які переповідав захисник екс-прем’єра Сергій Власенко.

Традиційно, народним депутатам показали лише колонійську територію, корпуси, де мешкають та працюють засуджені жінки.

За словами депутата від БЮТ Андрія Сенченка, під час спілкування з начальником жіночої виправної колонії у нього склалося враження, що там намагаються замісти сліди подій в камері Юлії Тимошенко п’ятничного вечора.

«Вони відмовили нашим колегам із парламентського комітету охорони здоров’я. Упродовж двох годин ми переконували надати нам медичні документи медико-санітарної частини колонії. І в цьому нам було відмовлено, мовляв, пишіть офіційний запит і тоді, можливо, ми щось вам відповімо. За дві години до нас прийшла керівник медчастини – вона ухиляється від відповідей, бо не хоче стати співучасником ще одного злочину з приховуванння фактів п’ятничного злочину. Таким чином ми можемо стверджувати, що злочин був скоєний за безпосереднього наказу начальника колонії», – зазначає Сенченко.

Я говорив інше – начальник колонії

Начальник колонії Іван Первушкін спростовує слова медиків-політиків про те, що він сам визнав застосування фізичної сили стосовно Юлії Тимошенко.

«Я такого не казав. Я говорив, що можливе застосування сили, згідно сто шостої статті Кримінально-виконавчого кодексу. Ні, ми не застосовували», – зазначив начальник виправної колонії № 54.

Захисник колишнього Прем’єр-міністра Андрій Кожем’якін висловлює побоювання, що будуть знищені медичні карти Юлії Тимошенко, де зафіксований огляд тіла судмедекспертами та лікарями двох змін чергування пенітенціарної установи. Сам Кожем’якін теж розповів, що бачив у Юлії Тимошенко великі синці та гематоми на руках. Він передбачає, що до такої методики доставки можуть вдатися і 28 квітня, в день початку судового розгляду по суті кримінальної справи щодо корпорації «Єдині енергетичні системи України». Хоча захист говорить, що лідер БЮТу через стан здоров’я не братиме участь у суботньому засіданні суду.

«Вона звернулася до суду про проведення суду без неї. Цю заяву виголошував Сергій Власенко і це стосувалося усього розгляду справи», – наголосив Андрій Кожем’якін.

Під час вечірнього прес-брифінгу начальник колонії Іван Первушкін продемонстрував журналістам протоколи де йдеться про відмову колишнього прем’єра від судмедекспертизи.

Проти Тимошенко «готують насилля номер два» – захисник

Народний депутат Андрій Кожем’якін зазначив, що на п’ятий день голодування колишнього Прем’єр-міністра керівництво колонії попередило Юлію Тимошенко про переселення в окрему камеру.

«Сьогодні зранку прийшли до Юлії Тимошенко і сказали, що їм відомо, нібито від тих людей, з якими вона разом перебуває в камері, що вона голодує, п’є тільки воду. В такому випадку вони будуть вимушені її ізолювати і примусово годувати за допомогою спеціального зонду, тобто вони готують насилля номер два», – наголосив захисник Юлії Тимошенко.

У начальника виправної жіночої колонії Івана Первушкіна своя версія його зустрічі в камері з лідером «Батьківщини».

«Я запитав її щодо припинення харчування. Вона заявила мені про те, що не відмовляється від прийому їжі. У неї в кімнаті холодильник, який повністю забитий їжею», – наголосив полковник Іван Первушкін.

Читайте більше тут:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG