Доступність посилання

ТОП новини

Карпачова підтверджує тілесні ушкодження Тимошенко


Уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова підтвердила наявність тілесних ушкоджень у колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яку вона відвідала в середу в Качанівській колонії в Харкові.

Як сказала Карпачова ввечері, вона підтверджує свою ранішню заяву про ці ушкодження, яка ґрунтувалася на відвідинах Тимошенко її представником, бо сама особисто пересвідчилася в наявності синяків у правій частині живота і на плечовій і ліктьовій частинах руки колишнього прем’єра.

За словами Карпачової, які наводить агентство «Інтерфакс-Україна», Тимошенко розповіла їй «жахливі» подробиці того, як їй завдавали цих тілесних ушкоджень, коли насильно перевозили до лікарні, і це свідчить про порушення європейської Конвенції з прав людини «і взагалі всіх законів», які регулюють діяльність української пенітенціарної системи.

Карпачова схарактеризувала нинішній психічний стан Тимошенко як «збуджений».

Карпачова також повідомила, що спілкувалася з двома новими співкамерницями колишнього прем’єра, які підтвердили, що Тимошенко нічого не їсть і тільки п’є воду.

Раніше в середу новопризначений урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Назар Кульчицький заявив, що наразі відсутні будь-які підстави говорити про порушення Конвенції з прав людини щодо Юлії Тимошенко й про застосування до неї сили.

Він заперечив ранкову заяву Ніни Карпачової, що поводження з колишнім прем’єром можна розцінити як порушення цієї конвенції.

А начальник Качанівської колонії Іван Первушкін заявив, що колишня прем’єр не відмовлялася від їжі, про що, за його словами, вона сама прямо заявила йому, коли він у середу вранці відвідав її в камері.

Також раніше в середу Державна пенітенціарна служба повідомила, що попередня співкамерниця Тимошенко в вівторок подала прохання перевести її до іншої камери, після чого до колишнього прем’єра підселили двох інших засуджених жінок.

У вівторок народний депутат і захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко зачитав заяву Юлії Тимошенко про застосування проти неї фізичної сили під час транспортування до клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові 20 квітня, і заявив, що на протест вона з того ж дня відмовилася від їжі.
XS
SM
MD
LG