Доступність посилання

ТОП новини

Лікарі берлінської клініки Charité готові прийняти Тимошенко


Професор Айнгойпль тримає томографічні знімки Юлії Тимошенко, Берлін, 27 квітня 2012 року
Професор Айнгойпль тримає томографічні знімки Юлії Тимошенко, Берлін, 27 квітня 2012 року
У п’ятницю лікарі берлінської клініки Charité, які брали участь в медичному огляді Юлії Тимошенко, знову підтвердили, що готові прийняти на лікування колишнього прем’єр-міністра України, яка потерпає від болів у спині.

Глава клініки професор Карл Макс Айнгойпль повідомив журналістам на прес-конференції у Берліні: «Ми готові прийняти тут пані Тимошенко, українські відповідні органи повинні бути готовими відкласти виконання вироку принаймні на обмежений час і привезти її до Німеччини».

Професор Айнгойпль також звернувся із закликом до Президента України: «будьте президентом, який несе відповідальність за гуманітарні цінності, і дайте їй (Тимошенко) можливість лікуватися за кордоном у Європі».

13 квітня німецькі медики вдруге відвідали Харків і обстежили Юлію Тимошенко. Відповідаючи тоді на запитання, чи дозволяє нинішній стан здоров’я колишнього прем’єра брати участь у судовому процесі, берлінський лікар зауважив, що для Юлії Тимошенко неприйнятна участь в суді через хворобу.

«Ми не можемо втручатися в юридичні питання. Але з позиції медиків, я вважаю, неможлива її участь в суді, зважаючи на стан здоров’я, який ми побачили сьогодні. Вона не витримає участі в судовому розгляді», – висловив думку Карл Макс Айнгойпль, відповідаючи після візиту в колонію на запитання журналістів у Харкові.
XS
SM
MD
LG