Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура: синці у Тимошенко – результат зіткнення з «тупими твердими предметами»


Синці на тілі колишнього прем’єра Юлії Тимошенко не могли утворитися 20 квітня, як вона вказала у своїй заяві, і є результатом «здавлювання об тупі тверді предмети». Про це в неділю в ефірі «5 каналу» заявив начальник головного управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах та інших примусових заходах Генеральної прокуратури України Вадим Горан.

«Механізм і локалізація цих синців говорить про те, що вони утворилися внаслідок здавлювання об тупі тверді предмети або зіткнення з такими предметами. Але аж ніяк не при ударі кулаком, як вона каже, в живіт. І могли утворитися в результаті застосування невеликої фізичної сили», – зазначив він.

Він наголосив, що перевірка за заявою Тимошенко почалася 23 квітня і поки триває. За словами Горана, під час проведення своєї експертизи щодо причин виникнення синців на тілі колишнього прем’єра правоохоронці не брали до уваги фотографії, оприлюднені прес-службою «Батьківщини» та низкою ЗМІ.

Представник Генпрокуратури зауважив, що, відповідно до закону про судову експертизу, а також до інструкції про судово-медичне обстеження, є тільки два шляхи його проведення – огляд потерпілого та дослідження медичної документації. «Якраз по другому шляху ми і пішли. Була досліджена медична документація в тому числі і акт, що був наданий медиками колонії. Фотографії, які були викладені в інтернет, не можна використовувати, оскільки це не передбачено нашим чинним законодавством», – наголосив він.
XS
SM
MD
LG